sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Lohikukkoset

Ruisjauhopaketti oli jo tovin odotellut kaapissa, että siitä tehtäisiin herkkuja. Pidän kovasti rukiin ja lohen yhdistelmästä, joten kokeilin tällaista nopeatekoista suolapalaa.

lohikukkoset

Siitä tuli maukas ja tuhti pikkupala teen kera. Kalassa on suolaa sen verran, että taikinasta sen voisi periaatteeessa jättää pois.

Lisämakua voisi hakea maustetuista tuorejuustoista: vaikkapa kanttarellia tai ruohosipulia. Kuori on tosi kiva, toimisi varmasti hyvin myös muilla täytteillä: feta-pinaatti-munamaito, kana tai herkkusieni -pekoni-tuorejuusto, juuresrouhe-yrttituorejuusto... ja miksei mustikkarättänän tapaisenakin.

12 annosta

Ruiskuori
1 dl vettä
0,2 tl  suolaa
1 dl ruisjauhoja
1 dl ohrajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä

Täyte
100 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g kylmäsavulohta

Sekoita kylmään veteen jauhot, öljy ja suola. Sekoita kiinteäksi taikinaksi.

Voitele muffinipellin kupit margariinilla. Muotoile taikinasta 12 palloa, painele muffinimuoteissa kupeiksi. Nostele lusikalla tuorejuustoa kukkosen pohjalle ja päälle viipaloitua kylmäsavulohta.

Paista 250 asteessa n. 10-12 minuuttia. Jos et pidä rapeista reunoista, voitele kypsät kuorenreunat kevyesti sulatetulla margariinilla.

Alkuperäinen resepti Yhteishyvässä: https://www.yhteishyva.fi/reseptit/lohikukkoset/042623

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti