maanantai 11. joulukuuta 2017

Lapsille tongintaa

Lapsille tongintaa

Puutarhan juhlissa on usein järjestetty lapsille ongintaa. Tänä kesänä naapurinrouva ehdotti sen tilalle tongintaa - lapsille vaihtelua ja aikuisille helpompi järjestää. Juhlien lisäksi se voisi toimia mukavasti myös markkinoilla. Lupasin rakennella tongintalaatikon, jonka sisälle lelut laitetaan. Pientä maksua vastaan sieltä saa sitten penkoa mieleisensä pussin, tunnustellen, mutta ei katsellen.


Pohdin kovasti, millainen laatikon pitäisi olla. Riittävän suuri, jotta sinne mahtuu reilusti lelupussukoita - markkinoilla kun voi olla paljonkin iloisia tonkijoita. Toisaalta sen kokoinen, että sitä on mahdollista varastoida. Vaikka talvenkin yli, jos siitä tulee kiva. Banaanilaatikko tuntui mukiinmenevältä vaihtoehdolta, mutta vähän kolholta.

Suunnittelin mielessäni päällikangasta ja sisustusta. Luontoa, kukkia, hämähäkkejä, jotain suloista, jotain ällöä. Löysin niittykuvioisen pöytäliinakankaan, siihen voisi kiinnitellä ötököitä tarranauhalla. Pihahommia tehdessäni hoksasin sitten kätevän "laatikonkin". PopUp puutarhasäkki. Kevyt, kestävä ja kokoonmenevä.


Ompelin ympäryksen ja pohjan kiinni toisiinsa. Kannen kiinnitin tarranauhalla, jotta lelut on helpompi laittaa sisälle. Tein kannen keskelle hihallisen reiän, josta leluja pääsee kopeloimaan.

Eteen tuli  kyltti, johon taiteilin verhosomisteista kirjaimet. Sitten vielä koristeet - naapureilta hämähäkkejä ja perhosia, omista varastoista pikkuhämiksiä ja lieroja.

Mainoskylttikin tietysti tarvittiin. Sellainen, jonka voi kiinnittää vaikka tuolin tai pöydän jalkaan, mitä nyt lähellä sattuu olemaan. Rikkinäisen kellon taulu oli sopivan kokoinen, ja sen sai kivasti ripustettua rimaan koukulla.

Hauska tehdä ja hyvin onnistui. Lapsille mieleinen ja aikuisille vaivaton. Sopii monenlaiseen paikkaan, kahdelle tuolille tai pöytätasolle. Kaikki osat voi irroitella toisistaan ja pakata talveksi kassiin, seuraavaa kesää odottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti