maanantai 2. tammikuuta 2017

Farkkumuistio

Farkkumuistio

Olen tähän asti kiinnitellyt muistilappuja neuloilla suoraan seiniin, kun parempaakaan menetelmää ole ehtinyt miettiä, puutarhan arjessa. Ideanpoikanen on kuitenkin ollut mielessä - ja siihen on liittynyt pyykkipoika, joko sellainen iso, tai sitten useampi.

Työpaikalla raivattiin hiljattain kaappeja ja tuloksena oli kaikenlaista "saa ottaa" -pikkutavaraa. Pyykkipoikia ei sentään kasoissa ollut, mutta kaunis puinen kansio löytyi. Olisiko siinä ollut ravintolan viini- tai ruokalista. - Tuostapa teen puutarhalle sen muistilappuasian, ajattelin, ja toin kansion kotiin.

Siitä tulikin sopiva sunnuntai-illan askare. Ompelupöydältä löytyi farkkujen takamus taskuineen, muut osat oli jo leikelty olkalaukkuun ja pyykkikassiin. Hyvä päällikansi!

Toiseksi kankaaksi valitsin puutarhakeittiön vanhat verhot, hauskat sinivalkoruudulliset. Olin säästellyt niitä ajatellen, että kun teen niistä jotain kivaa puutarhalle, ripaus vanhaa säilyy muistona.

Verhoissa oli hauska pitsintapainen kuja, josta ne oli pujotettu kapeaan verhotankoon. Reiät sattuivat juuri parahiksi kansion renkaisiin. Kun tämä oli ratkaistu, loppu olikin helppoa.

Ompelin kaksi taskua, kansion kummallekin kannelle, pujotin paikalleen ja kiinnitin toisiinsa käsin ompelemalla. Sitten pujotin pyykkipoikiin pitsinauhat, ompelin ne renkaiksi ja napsautin kiinni kansioon. 

 Muistilaput ovat näin kivasti kansion sisällä, ja näkyvissä on aina siisti kansi. Taskussa voi säilyttää kynää ja muistilehtiötä.

Laatikosta löysin valkoista puuvillanauhaa. Se käy mukavasti ripustuslenkiksi. Taidan laittaa tämän ihan ovenpieleen, hyvälle hollille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti